Berke

Ber_002_10x15cm (2)

“In 1998 heb ik de erkenning als compostmeester gekregen … ik geef ook opleidingen aan de jongens van Tevona.”

Berke is erkend compostmeester en ‘composteert’ in de omgeving van het Kolenspoor in Winterslag. In een vorig leven was hij veldrijder, maar vandaag onderhoudt hij dagelijks zijn tuinen. Berke deelt zijn kennis over composteren met iedereen die geïnteresseerd is. Hij geeft opleidingen voor composteren en het onderhouden van tuinen aan Tevona. Dit is een vzw die volwassenen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Ook toeristen die langs zijn compost-tuin rijden, zijn welkom. Jaarlijks organiseert hij een pompoenen-wedstrijd voor de buurt. Stilaan wil Berke zijn rol als compostmeester overdragen aan iemand anders zodat leren composteren een belangrijke vaardigheid blijft in Genk. Deze vaardigheid kan immers de vele landbouwers, veehouders, tuiniers, natuurliefhebbers en -beheerders  in en rond het Kolenspoor – en daarbuiten – ondersteunen en aanvullen in hun activiteiten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s