Fatima

Fat_002_10x15cm (1)

“Het mag terug opgewaardeerd worden, dit spoor …. Ik denk dat je zo veel meer mensen over de vloer krijgt, bij wijze van spreken”

Fatima is stadswachter in Zwartberg en Waterschei op het traject dat langs het Kolenspoor loopt. Ze werkt voor de stad Genk en fungeert als aanspreekpunt voor de buurtbewoners en toeristen die langs het spoor wandelen of fietsen. Ze houdt ook een oogje in het zeil en maakt melding van sluikstorten. Ze heeft ervaren dat de aanleg van een klein stukje fietspad langs het kolenspoor hier een positieve invloed op heeft gehad. Het blijkt dat als er meer passage is, er minder wordt gestort. Ze vindt daarom dat het Kolenspoor opgewaardeerd moet worden. Zo krijgen de buurtbewoners en toeristen de kans om de prachtige natuur langs het spoor te ontdekken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s