Sarah

Sarah Rombouts is de vrouw achter de designstudio Studio Refugee. Na het uitbreken van de vluchtelingencrisis  begon ze workshops en opleidingen te organiseren voor vluchtelingen, zoals naaiateliers en tekenlessen, om hun kansen op werk te verhogen. Tijdens de workshops ontwerpt ze samen met vluchtelingen en jonge ontwerpers nieuwe producten, zoals portefeuilles, gebruik makende van de skills die ze aanleren. Ze maken daarvoor gebruik van restmaterialen, zoals overschotten van leder.

Studio Refugee werkt samen met scholen, de stad Genk, vrouwenorganisaties, designers, ambachtslieden en vluchtelingen. Ze wil dat menselijke netwerk rond haar project verder ontwikkelen. Ze is momenteel gehuisvest in ons Living Lab, De Andere Markt. Ze ziet haar studio later ontwikkelen in het centrum van de stad, maar ook in andere steden. De studio maakt gebruik van naaimachines, scharen, latten, tafels, stoelen, leer, … Ze droomt van een lasercut machine om sneller te kunnen produceren. Waar ze nu vooral naai en stik-ateliers organiseert, wil ze haar activiteiten ook uitbreiden naar andere types ateliers, zoals een metaalatelier… Liefst maakt ze gebruik van restmaterialen. Zo is haar project een potentiële schakel in een circulair economisch model. Haar praktijk van het werken met restmaterialen inspireert ons ook om na te denken over de mogelijkheden voor recyclage-werkstations die zich in leegstaande panden bevinden langs het Kolenspoor. Deze kunnen zich laten bevoorraden door de bedrijven die zich langs datzelfde spoor bevinden.

Sarah omschrijft zichzelf als precies en perfectionistisch. Als ontwerpster is dit een grote kwaliteit, maar het kan haar helaas ook veel tijd kosten. Perfectionisme ziet ze dus als een zegen, maar ook vaak als een vloek.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s