Ief Spincemaille

Ik ben een valler. Ik val in een context. Op een plek zoals deze moet ik mijn manier van werken helemaal herontdekken. Mijn praktijk van curatorschap en kunst is een poging om deze heel andere plek te proberen vatten. In de Vaart-site gebeurt op microniveau wat er op macroniveau gebeurt: een abdij, inbev, een beursgenoteerd bedrijf, bedrijven in de culturele industrie, een moskee en de ambachtelijke geschiedenis van bier maken. Ik heb deze locatie gekozen omdat er een interessant spanningsveld bestaat tussen deze locatie en de omgeving. Hier komt veel samen. Een abdij wil geen nieuwe manieren zoeken van denken en leven, ze willen hetzelfde blijven doen. Er staat nu een nieuwe trap tussen de Vaartkom en opek. Hierdoor geraakt de abdij opeens ruimtelijk geconnecteerd. De stad klopt nu letterlijk aan de deur, omdat op zo een plek veel te ontdekken valt. Mijn studio situeert zich in de buurt en ik breng het project Rope naar de abdij.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s