Marijke en Gommaar

Wij vinden het moeilijk om onszelf te omschrijven, maar neem maar “Precieze Pietjes”. Gommaar is precies met woorden en Marijke met beeld. Gommaar werkt voor Cypres, een communicatiebureau dat al meer dan tien jaar in de Vaarstraat gesitueerd is. Hij heeft de omgeving sterk zien veranderen. Het is allemaal cleaner geworden. Het was echt een hub van creativiteit vroeger, zoals Hungaria met de artistieke loften en de klimzaal en de silo, allemaal met een hoek af. Nu blijven vooral gevestigde waarden over, zoals een Buur en een Boondoggle. De jonge generatie is echter weg, … De moeilijkheid gaat zijn dat als ze nieuw plekken gaan creëren voor die jonge mensen, dat dat een moeilijke onderhandeling wordt met de investeringsmaatschappijen. Die hebben weinig interesse in het aantrekken van

jonge studio’s en bureaus. De nieuwe inplantingen, zoals de Balk Van Beel zijn meer “upmarket’”, minder op jongeren. Ik vraag me af hoe je jongeren terug een plek kan geven. De jeugd die wij hadden, met veel informele plaatsen, ik weet niet waar jongeren dat vandaag vinden. Marijke werkt voor het architectenbureau KPW architecten, een fusie van een aantal kleine architectebureaus. Wij zitten in de Vital Decosterstraat. Voor ons is die locatie belangrijk omdat wij echt centraal willen zitten. In de Vaart-site hebben wij nog niets ontworpen, wel hebben we er aan een wedstrijd meegedaan. Ik vind het eigenlijk wel een leuk centrum: de Hoorn, het pleintje aan de Sluisstraat. Ik vond Leuven wat ingedommeld en met de nieuwe ontwikkelingen is dat weer op gang getrokken, toch voor mensen met kinderen zoals ons. Voor jongeren is dat misschien niet de juiste plek.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s