Voedselkelder

Description

#ontmoeting#cirkel#privatesfeer#lokaleproductie

Het project Kolensporen in Genk wilde een nieuwe fysieke en mentale verbinding creëren tussen werk, wonen en recreatie via een oud ondergebruikt treinspoor om kolen te vervoeren tijdens de mijnperiode. Het is niet ecologisch en ook niet altijd haalbaar voor zowel ondernemers als burgers die rond het Kolenspoor tuinieren - er zijn daar zeer veel volkstuinen gelegen - om grote hoeveelheden voedsel particulier te bewaren. Hebben we nood aan een collectieve buurt-koelbox? Kunnen we inspiratie halen uit oude lokale of Scandinavische bewaartechnieken (denk aan pekelen, fermenteren, ..)? Kan het een echte experimenteerplek worden rond bewaartechnieken? Tijdens het Live Project Kolensporen in september 2016 ontwierp men een eerste prototype van een voedsel-bewaarkelder, gelegen in een kring van stenen waar voedsel evenementen georganiseerd kunnen worden. Deze dient ter inspiratie voor een professioneel uitgewerkte plek waar er rond voedselbewaring kan gewerkt worden.

 

Links

PDF: IMG_20160922_141206

- RELATIONS

2023-08-01 07:57:40

Live Projects 2016: Kolensporen