Atelier 3 (Samen Ontmoeten - Jongeren)

Description

De jongeren geven aan dat ze een jeugdhuis willen dat voor elke jongerengroep gebruikt kan worden. Het moet een locatie zijn waar de jongeren gezelschapsspellen kunnen spelen en waar er ook cafésporten zoals een biljarttafel, tafelvoetbal, enz. aanwezig zijn. Er zou de mogelijkheid moeten zijn voor workshops waar de jongeren kunnen bezig zijn met muziek. 


De jongeren hebben 3 voorkeurslocaties voor het jeugdhuis: Het kerkplein zou de ideale plaats zijn aangezien het centraal ligt in de wijk en het een neutrale plaats is. Ook geven ze aan dat er veel plaats is en er momenteel veel onderbenutte ruimte is.  Ook berkenveld wordt aangegeven als een alternatieve locatie omdat ze zich er nu ook al bevinden. Het buurthuis in de Hazelarenstraat komt als derde keuze. De binnenruimte is te klein voor een buurthuis, maar bevindt zich wel centraal in de wijk en heeft een grote buitenruimte.


De optie van een jeugdhuis op de site Eendracht wordt negatief ontvangen door de jongeren van JWW. Ze geven aan dat dit geen neutrale plaats is. De jongeren hebben schrik dat het gebouw al snel zal toegeëigend worden door de Turkse gemeenschap, waardoor het geen neutrale plek meer zal zijn voor de andere jongeren. 

Links

- RELATIONS

2022-07-06 07:16:02

Atelier 'Samen Ontmoeten' (Jongeren)