Zwembad Van Eyck en Portus Ganda, Gent

Description

Het Van Eyck zwembad is het oudste zwembad van Vlaanderen. Dit voormalige zwembad is na renovatie opnieuw in gebruik als zwembad. Dit is de enige case met een redelijk heterogeen programma, mensen betreden het gebouw vrijwel enkel om te gaan zwemmen of baden. De locatie aan de Portus Ganda met heraangelegde publieke ruimte en divers doelpubliek maakt dit een ideale case voor een ‘onbevangen en verstrooide blik’ van een diverse groep aan bezoekers.

De sterke beleving van het gebouw is een van haar sterkste troeven. Het glazen plafond zorgt voor een unieke lichtinval. De Portus Ganda wordt door bezoekers ook gezien als een pittoresk gebied, een plek die uitnodigt er eventjes stil te staan, net als op vakantie. Ook authenticiteit en nostalgie zijn er belangrijke waarden. Vooral het interieur van het zwembad heeft een sterke uitstraling en wekt Portus Ganda voor velen herinneringen op uit het verleden, ze hebben er fijne momenten meegemaakt.

Verder komen er ook nog enkele andere belangrijke waarden naar voor tijdens de gesprekken, namelijk: betrokkenheid bij het herbestemmingsproject, de publiekswerking, programmering, publieke toegankelijkheid en uitstraling.

Links

- RELATIONS

2022-08-18 07:28:48

Dialoog I

- RELATIONS

2022-08-18 12:07:48

Bevraagden (Zwembad Van Eyck en Portus Ganda, Gent)